Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, și-a dat demisia

doina pană

Foto: Mihai Tudose și Doina Pană / gov.ro, Wikimedia Commons

Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, și-a dat demisia din funcție miercuri, 3 ianuarie, din motive de sănătate, a anunțat Ministerul Apelor și Pădurilor într-un comunicat de presă.

„Vă aducem la cunoștință faptul că astăzi, 3 ianuarie 2018, doamna Adriana Doina Pană i-a înaintat Prim-ministrului României, domnul Mihai Tudose, demisia din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, pe motiv de sănătate”, se arată în comunicat.

Doina Pană a fost ministrul Apelor și Pădurilor timp de 6 luni, din 30 iunie 2017 până în 3 ianuarie 2018.

Potrivit raportului său de activitate, în mandatul său s-a adoptat Hotărârea de Guvern 447/2017, prin care s-au acordat compensații financiare pentru proprietarii de păduri aflate în arii protejate, unde există restricții în recoltarea lemnului.

„Este pentru prima dată când se corectează o mare nedreptate făcută proprietarilor de păduri din zonele protejate, care sunt obligați prin lege să nu valorifice propriul bun. La finalul anului 2017 s-au înregistrat 586 de cereri pentru obținerea compensațiilor, dintre care 506 au fost validate ca eligibile. Suma totală plătită beneficiarilor, la 31 decembrie 2017, a fost de 17,8 milioane de lei”, arată Doina Pană în raportul său de activitate.

Potrivit aceluiași raport, fostul ministru a decis preluarea în pază a tuturor suprafețelor de pădure din România rămase nepăzite, indiferent de forma de proprietate, precum și suportarea de la bugetul de stat a contravalorii acesteia pentru suprafețele de pădure mai mici de 30 de hectare, măsură care „contribuie la reducere drastică a micului furt”.

Doina Pană a fost deputat PSD de Bistrița în perioada 2012-2016. În intervalul 2012-2014 a făcut parte și din Guvernul Victor Ponta, ocupând funcția de ministru delegat pentru dialog social.

Până în 2012 a fost inspector școlar în județul Bistrița Năsăud, iar anterior, în perioada 2009-2012, a fost director adjunct al Colegiului Tehnic „INFOEL” Bistrția.

Înainte de Revoluție a fost inginer de întreținere la atelierul electric, iar apoi șef compartiment cercetare-proiectare, la Fabrica de Hârtie „Bistrița” Prundu Bârgăului.

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version