Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, și-a dat demisia

doina pană
Foto: Mihai Tudose și Doina Pană / gov.ro, Wikimedia Commons

Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, și-a dat demisia din funcție miercuri, 3 ianuarie, din motive de sănătate, a anunțat Ministerul Apelor și Pădurilor într-un comunicat de presă.

„Vă aducem la cunoștință faptul că astăzi, 3 ianuarie 2018, doamna Adriana Doina Pană i-a înaintat Prim-ministrului României, domnul Mihai Tudose, demisia din funcția de ministru al Apelor și Pădurilor, pe motiv de sănătate”, se arată în comunicat.

Doina Pană a fost ministrul Apelor și Pădurilor timp de 6 luni, din 30 iunie 2017 până în 3 ianuarie 2018.

Potrivit raportului său de activitate, în mandatul său s-a adoptat Hotărârea de Guvern 447/2017, prin care s-au acordat compensații financiare pentru proprietarii de păduri aflate în arii protejate, unde există restricții în recoltarea lemnului.

„Este pentru prima dată când se corectează o mare nedreptate făcută proprietarilor de păduri din zonele protejate, care sunt obligați prin lege să nu valorifice propriul bun. La finalul anului 2017 s-au înregistrat 586 de cereri pentru obținerea compensațiilor, dintre care 506 au fost validate ca eligibile. Suma totală plătită beneficiarilor, la 31 decembrie 2017, a fost de 17,8 milioane de lei”, arată Doina Pană în raportul său de activitate.

Potrivit aceluiași raport, fostul ministru a decis preluarea în pază a tuturor suprafețelor de pădure din România rămase nepăzite, indiferent de forma de proprietate, precum și suportarea de la bugetul de stat a contravalorii acesteia pentru suprafețele de pădure mai mici de 30 de hectare, măsură care „contribuie la reducere drastică a micului furt”.

Doina Pană a fost deputat PSD de Bistrița în perioada 2012-2016. În intervalul 2012-2014 a făcut parte și din Guvernul Victor Ponta, ocupând funcția de ministru delegat pentru dialog social.

Până în 2012 a fost inspector școlar în județul Bistrița Năsăud, iar anterior, în perioada 2009-2012, a fost director adjunct al Colegiului Tehnic „INFOEL” Bistrția.

Înainte de Revoluție a fost inginer de întreținere la atelierul electric, iar apoi șef compartiment cercetare-proiectare, la Fabrica de Hârtie „Bistrița” Prundu Bârgăului.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.