Ministru PSD, prins în timp ce și-a aprins o țigară chiar în Parlament

Foto: Digi24

Constantin-Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului în Guvernul Viorica Dăncilă, și-a aprins joi, 13 iunie, o țigară în Parlament, chiar în timpul Comitetului Executiv al PSD.

El a fost surprins de camerele de filmat.

„Din reflex mi-am aprins-o. Mi-am dat seama de gest şi am stins-o. Sunt un fumător înrăit. E un viciu pe care mi-l asum”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului pentru agenția de presă Mediafax.

Pentru gestul său, ministrul PSD ar trebui să primească o amendă contravențională cuprinsă între 100 lei și 500 de lei (acestea sunt sumele prevăzute de Legea nr. 15/2006).

Legea nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice fumatul în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, în mijloacele de transport în comun, în locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private.

De la prezentele prevederi fac excepție celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță.

O altă excepție sunt aeroporturile internaționale, unde fumatul este permis numai în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor, cu respectarea următoarelor condiții: camera respectivă să servească exclusiv fumatului și să nu fie spațiu de trecere sau de acces în spații publice închise.