Ministru, despre alimente expirate: Salamul se spală cu oțet!

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat într-un interviu pentru jurnaliștii de la Ziarul Financiar că România este „o piață de mâna a zecea” în care se aduc produse din străinătate expirate.

„Aici este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de termen de valabilitate sau chiar depăşit. În România salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face datoria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii controlează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?“, declară ministrul Irimescu, în interviul pentru ZF.

Ministrul Agriculturii a mai atras atenția la faptul că sunt pe piața din România produse care nu corespund normelor.

„Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele românești, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecție corespunzatoare producătorului și consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin și efectiv otrăvim populația și omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să își apere și producătorul și consumatorul.

Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum și eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse românești”, a spus Achim Irimescu la sfârșitul anului trecut.

Ministrul a mai spus că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, susținând că în cazul produselor ieftine care ar ajunge în România ar fi utilizate pesticide interzise în UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.