Ministerul Transporturilor se laudă cu o autostradă din Polonia

Autostrada A4 din Polonia. Foto: Ministerul Transporturilor Facebook
Autostrada A4 din Polonia. Foto: Ministerul Transporturilor Facebook

Pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor a postat, drept fotografie de copertă, o imagine cu o autostradă din Polonia.

Ministerul Transporturilor nu a oferit o explicaţie foto și nici nu a menționat sursa, însă internauții au recunoscut imediat drumul ca fiind autostrada A4 din Polonia.

Ministerul Transporturilor a folosit puțin timp fotografia, înlocuind-o imediat după ce utilizatorii de pe Facebook au remarcat faptul că poza nu este din România.

În acest moment, fotografia de copertă a Ministerului Transporturilor arată o poză cu trei avioane de acrobație, aparținând Aeroclubului Român.

Este drept, Ministerul Transporturilor nici nu are prea multe prilejuri de laudă în acest an. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a dat în 2017 doar trei dispoziții de începere a lucrărilor în contracte cu o valoare mai mare de cinci milioane de lei, în condițiile în care instituția dispune de un buget consistent, de aproximativ un miliard de euro.

România nu a reușit să își extindă rețeaua de autostrăzi cu nici măcar un kilometru în 2016, iar totalul a rămas la 747 de kilometri, țara noastră fiind printre cele mai puțin dezvoltate țări din Europa la acest capitol.

Anul trecut, Compania Națională de Drumuri, instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor a lansat un concurs de fotografie, folosind în promovarea acestuia poza unui drum din Canada.

Ideile propuse de Ministerul Transporturilor în ultima vreme sunt dintre cele mai bizare. Una dintre ele propune cumpărarea de covoare antifonice și panouri fonoabsorbante pentru unele drumuri din țară, care, din cauza circulației intense, produc un zgomot peste parametrii normali.

Costul acestei idei este 25 de milioane de euro. Banii vor veni din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. În prezent, în Bucureşti, există panouri fonoabsorbante doar la un capăt al pasajului Basarab.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.