Anunț al Ministerului Sănătății cu privire la moartea lui Ilie Balaci

ilie balaci
Foto: Radio România Regional, captură YouTube

Ministerul Sănătății a transmis astăzi un comunicat de presă în care arată că ambulanțele care au intervenit pentru a-l salva pe fostul fotbalist Ilie Balaci au fost dotate corespunzător, iar personalul medical a acționat corect.

„Rezultatele preliminare ale controalelor efectuate la Serviciul de Ambulanță Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervențiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci”, se arată în comunicat.

„Ambulanțele au fost dotate corespunzator iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind  efectuată chiar o resuscitare prelungită”, mai transmite ministerul.

Cauza morții: Ilie Balaci a făcut infarct la 62 de ani

Anunțul ministerului vine după ce în presă au apărut speculații potrivit cărora Ilie Balaci ar fi putut fi salvat dacă i s-ar fi administrat un tratament corespunzător.

Fostul fotbalist a murit duminică dimineața la vârsta de numai 62 de ani, după ce i s-a făcut rău și a spus că nu mai poate să respire.

Autopsia a stabilit că fostul fotbalist de la Universitatea Craiova a făcut infarct miocardic acut, care a fost însoțit de insuficiență cardio-respiratorie.

Citiți și: A murit llie Balaci. Craiova și fotbalul românesc, în doliu

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.