Ministerul de Interne, despre coronavirus: Nicio îmbolnăvire, 26 de persoane în carantină

FOTO: leo2014/Pixabay.com
FOTO: leo2014/Pixabay.com

Toate informațiile alarmiste legate de infecțiile cu noul coronavirus sunt contrazise de autoritățile din România. Ministerul de Interne a precizat că „până în acest moment nu există niciun cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID-19”.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că în contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combatarea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

„În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență”, transmite Grupul de Comunicare Strategică, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

Ieri, au fost înregistrate două dosare penale privind infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

„Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile”, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.