Ministerul de Externe le cere românilor să plece în străinătate doar dacă au motive ”esențiale”

Aeroportul Henri Coandă sursa foto: Wikimedia Commons

Ministerul Afacerilor Externe a publicat o recomandare de evitare a călătoriilor peste hotare pentru cetățenii României, cerându-le acestora să facă doar drumuri ”esențiale”.

Rugămintea MAE vine pe fondul evoluției pandemiei de COVID-19 și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

”Ministerul reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și cea a constituirii și actualizării periodice a listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România”, mai scrie MAE.

”Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, se mai precizează în comunicatul oficial.

Ministerul le cere românilor care sunt deja în străinătate să păstreze legătura cu operatorii de turism și companiile aeriene pentru a găsi mai ușor alternative de revenire în țară, dacă situația o va cere.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.