Mini cheesecake cu spirulină, mentă și ciocolată – cel mai sănătos desert

Toată lumea încearcă în ziua de astăzi să mănânce cât mai sănătos și se ferește de dulciuri, de zahăr și implicit de deserturile delicioase. Cu toate astea există și o soluție de a mânca atât sănătos cât și delicios.

Un astfel de exemplu vă vom arăta în continuare cu o rețetă excelentă de mini cheesecake cu spirulină, mentă și ciocolată.

Rețetă mini cheesecake cu spirulină

Acest desert este unul rovegan care nu include de gluten și are doar ingrediente foarte sănătoase iar din fericire sunt și foarte delicioase. Rețeta și cantitățile pe care vi le prezentăm în continuare sunt pentru a face 12 mini prăjituri de tip cheesecake cu spirulină:

Pentru crusta veți avea nevoie de o cană și jumătate de curmale medjool fără sâmburi dar și o jumătate de cană de migdale crude, neapărat nesărate. Veți mai avea nevoie de o treime de cană de fulgi de ovăz fără gluten și doar o linguriță de extract de vanilie pentru a da aromă mai puternică.

În schimb ,pentru umplutură veți avea nevoie de o cană și jumătate de caju crud lăsat în apă peste noapte dar și o linguriță de extras de vanilie, un sfert de linguriță de extract de mentă, două lingurițe de oțet de mere, un sfert de cană de nectar de agave sau alt tip de îndulcitor lichid și o linguriță de spirulină. Veți mai avea nevoie de două-trei linguri de lapte de migdale și doar două linguri de ulei de cocos.

În componența prăjiturii veți avea și o glazură de ciocolată pentru care veți avea nevoie de o cană de fulgi de ciocolată vegană și un sfert de cană de ulei de cocos.

Mod de preparare prăjitură cu spirulină

Veți pune într-un robot de bucătărie fulgii de ovăz, curmalele, migdalele și vanilia și veți folosi funcția de pulsare până când ingredientele vor forma o masă compactă. Ulterior, se pregătește o tavă de muffins și se pune în fiecare spațiu o lingură din amestecul obținut.

Pentru umplutură se vor adăuga toate ingredientele în blender și se vor pasa până când se omogenizează complet într-un amestec ce trebuie să fie cremos. Adăugați acest amestec peste crusta pusă deja în formele pentru muffins, apoi se lasă tava în congelator cât timp veți pregăti glazura.

Nu în ultimul rând, pentru glazură trebuie topită ciocolata împreună cu uleiul de cocos. Se ia tava din congelator și se glazurează fiecare mini prăjitură. Puneți tava înapoi în congelator unde trebuie să stea minimum două ore și asta este tot.

Trebuie știut faptul că spirulina e unul dintre superalimentele care se bucură de o popularitate tot mai mare în ultimii ani. Este una dintre cele mai vechi forme de viață producătoare de oxigen de pe pământ și face parte din familia algelor.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.