Minciuna roz despre sarea de Himalaya

FOTO: minree/Pixabay.com
FOTO: minree/Pixabay.com

Despre sarea roz de Himalaya se spune că este „excelentă” datorită bogăției de minerale.

Sunt foarte multe articole în care se spune că este bogată în oligoelemente, este un detoxifiant puternic și are proprietatea de a distruge substanțele nocive din organism și metalele grele.

De asemenea, dizolvă depunerile de calciu, iar pe termen lung are o acțiune benefică asupra unor afecțiuni.

Mai mult, în ultimii ani, această sare a apărut și în lămpi luminate. Promitea să curețe aerul poluat din locuințe și să absoarbă moleculele de apă din aer, eliberând ioni negativi.

Revista Time.com, care citează studii recente, scrie că e vorba doar de mituri. Sarea roz de Himalaya ar avea aproximativ același conținut de minerale precum sarea obișnuită și nu aduce avantaje suplimentare organismului.

De asemenea, sarea roz nu provine chiar din Himalaya, ci dintr-o mină de sare din Khera, Pakistan. În această zonă, dintre Islamabad și Lahore, sunt mine cu sare de milioane de ani și ar fi început să fie exploatate de pe vremea lui Alexandru cel Mare.

În concluzie, sarea roz are același gust și proprietăți cu cea populară. Singura diferență este culoarea sa mai atractivă.

FOTO: minree/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.