Milionarul Săvulescu, condamnat la închisoare, prins după o postare pe Instagram

Dragoș Săvulescu
Dragoș Săvulescu

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, care a fugit înainte de decizia de conamnare, a fost reținut duminică noapte de autoritățile din Grecia pe insula Mykonos. Iubita sa postase zilele trecute poze din Grecia în care apărea și el.

„Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, transmite Poliția Română.

Dragoș Săvulescu a fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare. Decizia instanței din România, rămasă definitivă, este de 5 ani și jumătate de închisoare.

Hotărârea a fost pronunțată în martie 2021 de instanța supremă, care a respins contestația la executare formulată de fostul finanțator al clublui de fotbal Dinamo.

Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani și jumătate de închisoare cu executare în doi ani și și cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.

Dragos Săvulescu a făcut bani din tranzacții imobiliare. Înainte de sentința definitivă, milionarul a primit 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primăria Capitalei l-a răscumpărat la un preț de aproximativ 10 ori mai mare decât valoarea de piață a terenului.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.