Milioane de străini vor veni, în 2021, într-un oraș din România, doar pentru a se plimba

Sibiu. Foto: Pixabay

Un oraș din România va deveni Capitala Europeană a Drumeției în 2021, urmând să organizeze Eurorando, cel mai mare eveniment de drumeție, cultură și natură din Europa.

Peste 30 de trasee din județul Sibiu vor fi parcurse, în 2021, de aproximativ trei milioane de pasionați de drumeție.

Evenimentul va dura o săptămână, în 2021. Toate traseele, care au între 4 și 25 de kilometri lungime, or fi marcate din nou. Vor fi organizate drumeții pe poteci strâmte, drumeții pentru familie, dar și drumeții urbane.

”În 2016, Brașovul a fost invitat să participe, dar autoritățile locale nu s-au arătat interesate, iar Eurorando a fost mutat în Suedia. Anul acesta a fost invitat Sibiul, unde am primit sprijinul autorităților și evenimentul va avea loc conform programului”, a declarat Marcel Șofariu, președintele Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor SKV, care găzduiește evenimentul.

Măsurile adoptate în 2014 la nivel European în ceea ce privește drumețiile, pe scurt, punctează asigurarea păstrării zonelor încă neaccesate, prevenirea răzlețirii zonelor locuite, reîmpădurirea locurilor deteriorate și refacerea peisajelor, terminarea accesării tehnice (oprirea construcțiilor de tip telescaun), limitarea turismului motorizat și cabanele (simple cu mâncare locală), scrie Turnul Sfatului.

Organizația internațională a drumeților Eurorando are peste 3 milioane de membri activi.