Milioane de șoferi români au încheiat polițe RCA cu o companie care ar putea intra în faliment

FOTO: jwvein/Pixabay.com
FOTO: jwvein/Pixabay.com

Sunt emoții mari în piața asigurărilor, după ce s-a aflat că una dintre cele mai mari companii, „City Insurance”, se află în pragul falimentului.

Potrivit Știrile Pro TV, a fost depășit termenul până la care compania trebuia să demonstreze că are un capital minim de lucru pentru a putea plăti despăgubirile, așa cum prevede legea.

Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a decis deocamdată dacă îi va retrage autorizația de funcționare. Situația este atât de gravă, încât reprezentanții ASF spun că “trebuie să fim atenți în trafic”. Sunt milioane de șoferi care au încheiat polițe cu această companie, mai ales că erau cele mai ieftine de pe piață.

„Societatea încă funcționează. Atenție, sfatul meu, în primul rând, fără nicio urmă de ironie, trebuie să fim foarte atenți în trafic, înainte de toate, la ce gen de poliță achiziționăm și ce riscuri ne asumăm. De aici încolo trebuie să vedem ce decizie se va impune cu privire la situația societății și cu privire la situația pieței”, a declarat un reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiare, pentru Știrile Pro TV.

Polițele încheiate până acum sunt valabile și vor rămâne așa, chiar dacă va fi declarat falimentul companiei. Fondul de Garantare este cel care va plăti despăgubirile, așa cum s-a întâmplat la Astra și Carpatica, firme de asigurare care au intrat în faliment în ultimii cinci ani.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.