Milano și Torino închid aproape totul! Panica unei epidemii de coronavirus cuprinde nordul Italiei

Domul din Milano, care atrage anual milioane de turiști, va sta închis cel puțin o săptămână. Foto: Pixabay

Milano și Torino sunt primele mari orașe ale Italiei care iau măsuri drastice pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus, după ce au fost confirmate deja 150 de cazuri și 3 decese în ultimele zile.

Școlile și universitățile se închid timp de o săptămână, sportul organizat se suspendă, la fel și spectacolele de cinema și de teatru.

Cetățenii sunt rugați să rămână în case cât mai mult timp, iar obiectivele turistice importante, precum Domul din Milano sau La Scala sunt închise. Aceeași soartă o au și discotecile și barurile, scrie La Stampa.

Singurele care au scăpat de carantină sunt restaurantele, ținute deschise pentru a ține în viața economia locală, deja afectată de panica unei epidemii.

Ce știm despre coronavirus

Coronavirusul care a început să se răspândească din orașul chinez Wuhan poartă numele oficial Covid-19.

Până acum, peste două mii de oameni au murit din cauza acestui virus care s-a răspândit deja în peste 25 de țări.

Majoritatea cazurilor, peste 70.000 de mii, au fost semnalate în China. Potrivit statisticilor medicilor chinezi, mai bine de trei sferturi din aceste cazuri au fost considerate ”blânde”, doar copiii și bătrânii fiind în pericol de moarte, în timp ce aproape 5% din cazuri au fost critice.

Potrivit datelor oficiale, aproape 20.000 de chinezi și-au încheiat deja recuperarea după ce au contactat virusul.

În prezent, cele mai numeroase cazuri din afara Asiei se înregistrează în Italia, unde au fost confirmate deja câteva sute de cazuri.

În România nu a fost încă raportat niciun caz, deși există un român infectat pe un vas de croazieră.

Simptomele coronavirusului sunt asemănătoare unei răceli, cu probleme de respirație, dureri de cap, febră, tuse și multe secreții nazale.

Covid-19 este un tip de virus care nu a mai fost identificat la om până acum.

În cazurile severe, infecția poate provoca pneumonie, dar și blocarea rinichilor și chiar moartea.

Pentru a reduce șanse de a vă infecta cu noul coronavirus, medicii recomandă să vă spălați des pe mâini cu săpun sau dezinfectant, să vă acoperiți nasul și gura când tușiți sau strănutați, să evitați contactul cu persoanele bolnave și să gătiți bine carnea și ouăle.