Mii de oameni au ieșit în stradă să se închine la moaște. Mulți n-aveau măști și nici n-au păstrat distanța socială

FOTO: Captură video Monitorul de Suceava
FOTO: Captură video Monitorul de Suceava

Mii de oameni au ieșit pe străzile din Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din țară, pentru a participa la o procesiune religioasă cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Moaștele au fost purtate cu o mașină prin oraș și au făcut o oprire și la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde au fost probleme grave de administrare care au dus la creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Imagini de la procesiune au fost publicate de Monitorul de Suceava. În imagini se văd credincioși care participă la pelerinaj și care nu respectă distanțarea socială, iar mulți dintre ei nu purtau nici mască de protecție.

Moaștele au fost depuse într-un baldachin special amenajat încă de ieri dimineață, iar de la primele ore ale dimineții au apărut primii pelerini. Unii au venit din sate apropiate de Suceava, alții chiar mai de departe.

Înainte de pelerinajul prin oraș, moaștele au fost scoase în curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, iar pelerinii au participat la slujbă. Reprezentanţii bisericii au spus că au luat toate măsurile pentru ca regulile impuse în starea de alertă să fie respectate. Circuitul a fost organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria pentru ca românii să respecte măsurile impuse în starea de alertă.

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Potrivit celor mai recente date comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, la Suceava s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 21 de noi cazuri. În total, Suceava a ajuns la 3.967 de cazuri de coronavirus.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.