Mii de elevi nu au fost înscriși la Evaluarea Națională

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Potrivit datelor Ministerului Educației, la Evaluarea Națională, au fost în scriși automat de către școlile la care sunt 161.500 de elevi.

Însă este o diferență de peste 15.500 de elevi între numărul celor care erau înscriși la începutului anului școlar în clasa a VIII-a și numărul celor care acum ficurează în statistică de examen, potrivit edupedu.ro.

Ministerul Educației nu a prezentat situația acestora, dacă sunt repetenți, dacă au abandonat școala sau dacă sunt elevi care nu au fost înscriși de către școli și ce motive stau în spatele acestor absenți. 15.500 de elevi înseamnă echivalentul a 620 de clase cu câte 25 de elevi fiecare.

Înscrierile la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a sunt făcute automat de către secretariatele școlilor, elevii sau părinții nu depun nicio cerere și nici nu pot opta să nu fie înscriși, potrivit regulamentelor în vigoare.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.