Mii de criminali, violatori și tâlhari au ieșit mai devreme din pușcării

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Deputatul liberal Florin Roman susține că avem peste 7.000 de criminali, violatori și tâlhari eliberați mai devreme pe străzile țării.

Roman susține că aceste date sunt dintr-un răspuns oficial al Ministerului Justiției la o interpelare pe care a adresat-o.

„La data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din pușcărie, în baza legii recursului compensatoriu. Din cei eliberați, 7.003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupție etc.

În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mita. Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați in libertate, nu mai puțin de 634.

Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru că au fost condamnate în alte dosare. Cel mai grav este însă că nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!

Față de luna iunie, numărul celor eliberați mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3000”, scrie Florin Roman pe pagina sa de Facebook. 

Liberalul critică Guvernul Dăncilă pentru că nu a înăsprit pedepsele pentru faptele grave, așa cum a promis și nu a blocat recursul compensatoriu.

„După tragedia de la Caracal, premierul Dăncilă promitea, cu voce gravă, înăsprirea pedepselor și detenție pe viață pentru criminali. Toate aceste declarații au rămas vorbe. Mai mult decât atât, guvernul Dăncilă a blocat abrogarea recursului compensatoriu.

PNL solicită PSDăncilă abrogarea în regim de urgentă a recursului compensatoriu. Solicităm totodată discutarea în regim de urgență a proiectelor depuse de PNL în Parlament, pentru sistemul de găsire urgentă a copiiilor dispăruți, pentru detenție pe viață pentru cei care ucid femei gravide și copii, introducerea brățărilor electronice. Fiecare oră de întârziere înseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este în siguranță!”, mai scrie Florin Roman.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.