Mii de credincioși din toată țara s-au adunat pentru un parastas, în județul Neamț | VIDEO

Foto: Trinitas TV

Cu toate că pericolul epidemiologic nu a trecut, câteva mii de români, printre care și prefectul județului Neamț, s-au rugat împreună la Mănăstirea Petru Vodă.

Credincioșii s-au adunat pentru a-l pomeni pe părintele Iustin Pârvu, la șapte ani de la trecerea acestuia la cele veșnice.

Slujba de pomenire, precum și Sfânta Liturghie care a precedat-o, au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, alături de un sobor numeros de preoți și diaconi.

În imaginile postate de Trinitas TV se poate observa clar că majoritatea credincioșilor nu poartă mască, dar și că regulile de distanțare socială nu sunt deloc respectate.

Părintele Iustin Pârvu a fost preot militar pe frontul de est în al Doilea Război Mondial, a petrecut 17 ani în închisorile comuniste, iar ultima parte a vieții a stat într-o chilie, fiind unul dintre cei mai iubiți duhovnici din Moldova.

”Cea mai importantă experienţă pe care o poţi avea în timpul vieţii: să te cunoşti pe tine însuţi pe calea suferinţei”, obișnuia să spună părintele, trecut în neființă în 2013, la vârsta de 94 de ani.

El a întemeiat Mănăstirea Petru Vodă, pe care a închinat-o martirilor români din închisorile comuniste. De asemenea, părintele Iustin Pârvu a fondat și un schit de maici, un azil de bătrâni și un centru de plasament pentru copii.

La parastasul de ieri, credincioși din toată țara s-au rugat atât la mormântul părintelui, cât și în chilia acestuia. La eveniment a participat și prefectul județului Neamț, George Lazăr.