Mihai Tudose o acuză pe Carmen Dan că l-a mințit și spune că nu mai poate lucra cu ea

mihai tudose carmen dan
Foto: Guvernul României

Premierul Mihai Tudose o acuză public pe Carmen Dan, ministrul de Interne, că l-a mințit. El a mai spus că nu mai poate lucra cu ea și că dacă își va da demisia i-o va accepta.

Premierul Mihai Tudose a făcut aceste declarații miercuri seara, 10 ianuarie, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

„Atunci când demiți pe cineva, trebuie să pui pe cineva în loc. Am aflat că domnul Ioniță – propunerea de înlocuire – refuză. De ce sunt supărat pe doamna ministru: Am întrebat-o dacă e adevărat că acel om refuză. Mi-a spus că nu este adevărat. L-am sunat pe domnul chestor. Discuția a fost următoarea: „Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție?” „Domnul prim-ministru, m-am prezentat la doamna ministru cu un raport, prin care refuz această funcție”, a relatat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „Nu mai am ce să discut cu doamna ministru”

„Eu nu mai am ce să discut cu doamna ministru după ce m-a mințit. Dacă își dă demisia, eu o accept. Dacă domnia sa va fi lăsată, își va da demisia”, a continuat el.

Premierul Mihai Tudose a mai spus că piața a fost inundată de informații referitoare la cazul polițistului pedofil și că nu toate sunt reale: „Eu mă bazez pe informațiile reale, din rapoarte oficiale, nu pe speculații. Am cerut un raport oficial. Dacă e să judecăm ca niște oameni normali, eu cred că dacă eram ministru de Interne îi dădeam afară pe toți, duminică seara. Cazuri de acest gen au mai fost: cazul Perla, cazul studentei japoneze ucise. Sub imperiul momentului, te revolți, când afli că e polițist, furia ajunge la paroxism. Dacă ai trecut de momentul acela, devii rațional, te bazezi pe o anchetă oficială. I-am cerut doamnei ministru un raport oficial. Raportul a venit astăzi. M-am uitat pe el. Lucrurile sunt complicate”.

„I-am solicitat domnului Despescu să vină cu două rapoarte: vinovații – începând de la colegii de tură care au stat două zile cu poza respectivului și nu și-au recunoscut colegii, până la șefii ierarhici. Ăștia trebuiau primii dați afară. Dăm afară șeful Poliției? Eu nu am spus că nu îl dau, dar să vedem cu ce vine. Al doilea set de măsuri care să rezolve problemele de sistem. Nu toată poliția trebuie blamată. Nu poți să-l acuzi pe șeful Poliției că la secția cutare, un necunoscut, că nu era mare sculă, dosarul lui a fost ținut ascuns. Demiterea șefului de la Omoruri mi se pare exagerată, înțeleg că e un polițist extraordinar. De ce nu a plecat acasă consilierului doamnei ministru, care înțeleg că a fost coleg cu pedofilul”, a mai spus Mihai Tudose.

„L-am întrebat pe domnul Despescu de cazul din 2016. Are o săptămână să afle. Iar băieții care au ținut ascuns dosarul, dezbrăcați de uniformă și trimiși la procurori”, a conchis el.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.