Mihai Tudose a votat „pentru redarea prestigiului formulelor matematice”

mihai tudose
Foto: Pagina de Facebook Mihai Tudose

Fostul premier PSD Mihai Tudose, în prezent europarlamentar din partea partidului Pro România, condus de Victor Ponta, a declarat că a votat „pentru redarea prestigiului formulelor matematice”.

„Am votat la Bruxelles la Ambasadă… Pentru România! Felicitări și respect românilor care au venit la vot! P.S. Am votat și pentru redarea prestigiului formulelor matematice….”, a anunțat el pe rețeaua de socializare Facebook.

Mesajul său este o aluzie evidentă la răspunsul pe care fostul premier Viorica Dăncilă, candidata PSD la funcția de președinte al țării, l-a dat la întrebarea „cât este aria cercului?”.

Întrebată de un reporter în timpul unei conferințe de presă „cât este aria cercului?”, Dăncilă, care a spus în repetate rânduri că a dat meditații la matematică, a răspuns „raza la pătrat”. De fapt, răspunsul corect era Pi (3,14) înmulțit cu raza la pătrat.

În ultimele săptămâni, europarlamentarul Pro România Mihai Tudose a intrat în conflict cu președintele partidului, Victor Ponta.

În vreme ce Victor Ponta le-a spus parlamentarilor Pro România să nu voteze guvernul Orban, Mihai Tudose, precum și alți membri Pro România, s-au arătat împotriva acestei strategii.

Mihai Tudose chiar i-a cerut demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului.

„Cine nu e de acord cu mine, cine nu face ce spun eu… este exclus din partid, supus oprobriului public, acuzat de trădare, înfierat, desființat etc. Eu am avut o opinie. Un grup de colegi parlamentari au avut și ei o opinie. Care, oroare, nu a corespuns cu ,,părerea” liderului -unic- și -absolut-care-numai-el -are-soluții-bune. (…) În condițiile în care toooooate ,,negocierile” duse de Victor în ultimul timp (absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea ProRomânia nu-ți împărtășesc ,,strategiile”…. nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul… nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm….”, a scris Mihai Tudose pe Facebook la începutul lunii noiembrie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.