Mihai Tudose a vorbit înainte de marea ședință PSD: ”Cât timp mai suntem în picioare…”

Mihai Tudose FOTO: Gov.ro
Mihai Tudose FOTO: Gov.ro

Premierul Mihai Tudose a susținut o scurtă conferință de presă înaintea Comitetului Executiv al PSD, care are loc în această după-amiază, în care și-a reiterat sprijinul pentru proiecte de infrastructură mari.

Mihai Tudose a fost prezent la Ministerul Transporturilor pentru a anunța demararea proiectului pentru construirea unui pod peste Dunăre, la Brăila, orașul său natal.

”Atât timp cât mai suntem în picioare vom da tot sprijinul ca proiectele de infrastructură mari să se desfășoare cu prioritate”, a spus Tudose, a cărui soartă va fi decisă de liderii PSD astăzi.

 

”Obiectul podului peste Dunăre de la Brăila este discutat din anii ’80. E un obiectiv major care intră în linie dreaptă. Podul e un element de siguranță națională. O să trăim într-o țară normală în care fluviul nu mai este traversat cu bacul”, a mai spus Mihai Tudose.

Rămâne de văzut care va fi starea de spirit a premierului după ședința CEx de astăzi, care ar putea duce chiar la demiterea sa sau la retragerea sprijinului politic.

S-ar putea ajunge, de asemenea, la o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului, cum s-a întâmplat și în cazul lui Sorin Grindeanu, al cărui cabinet a căzut în urma unui vot în Parlament.

Spre deosebire de Grindeanu, care se bucura doar de sprijinul filialelor PSD din Timiș și Caraș-Severin, Tudose ar avea susținerea mai multor filiale importante, precum cele din Iaşi, Dâmboviţa, Constanţa, Iaşi, Buzău sau Vrancea.

În cazul în care Tudose va fi demis, PSD şi ALDE vor ajunge din nou la mâna preşedintelui Klaus Iohannis, care, potrivit Constituţiei, are principalul rol în ceea ce priveşte desemnarea noului prim-ministru.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.