Mihai Șora: „Dragi șobo, ne vedem la girafă”

Mihai Șora
Mihai Șora

Filosoful Mihai Șora le-a dat întâlnire protestatarilor duminică seara în Piața Victoriei. Scriitorul a transmis printr-o postare pe Facebook că se anunță o vară fierbinte.

s-a adresat protestatarilor cu formula „dragi, șobo”, aluzie la afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care i-a numit „șobolani” pe cei care ies în stradă împotriva modificării legilor justiției.

„Dragi șobo, ne vedem la Girafă: în această seară și în toate serile în care va fi nevoie. Se anunță o vară încărcată și fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheța la plus 30). În clipa de față, și noi, și ei stăm sub presiunea aceleiași coordonate: Timpul.

Iar, din această încleștare, cum bine ne-a învățat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligența, cinstea, lumina. Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura și tunelul)”, a scris Șora, pe rețeaua de socializare.

Filosoful mai spune că protestele contează enorm, în condițiile în care ”supapele de siguranță” nu sunt prea multe.

Filosoful Mihai Șora s-a adresat zilele trecute și românilor din diaspora, într-o postare pe Facebook. Acesta îi întreabă dacă nu ar putea organiza mai repede protestul anunțat pentru 10 august în Piața Victoriei.

„Dragă Diaspora, nu s-ar putea mai devreme de 10 august? Al vostru, îngrijorat, Mihai Şora”, a scris pe Facebook filosoful.

Postarea lui Mihai Șora a venit la câteva ore după ce Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, a anunțat că rămâne în fruntea PSD, la șefia Camerei Deputaților și a coaliției de guvernare și că va merge „până la capăt”.

Românii din diaspora se organizează pe Facebook pentru a protesta în Piața Victoriei, pe 10 și 11 august.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.