Mihai Pleșu a fost prins cu droguri de poliție

Andrei Pleșu FOTO: Verbs describe us/Youtube mihai pleșu
Andrei Pleșu FOTO: Verbs describe us/Youtube

Mihai Pleșu, fiul filosofului Andrei Pleșu, a fost ridicat vineri dimineața de polițiștii antidrog alături de alte 7 persoane, după ce în locuințele acestora au fost descoperite droguri, anunță Digi24.

În urma unei acțiuni comune a polițiștilor antidrog din Iași și București, în locuințele suspecților au fost găsite 500 de grame de canabis, pastile ecstasy și ciuperci halucinogene.

Polițiștii antidrog au organizat percheziții vineri dimineață, atât în Iași, cât și în București, având 8 mandate de percheziții domiciliare.

Suspecții ar fi cultivat plante de canabis, mai relatează sursa citată. În urma perchezitiilor, polițiștii au ridicat 500 de grame de canabis, ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru mărunțit canabisul, pastile ecstasy și ciuperci halucinogene.

Mihai Pleșu este proprietarul unei galerii de artă

De profesie restaurator de pictură murală, Mihai Pleșu este proprietarul unei galerii de artă, potrivit Kanal D.

Scriitorul Andrei Pleșu are doi fii, Mihai și Matei Pleșu. În vârstă de 70 de ani, Andrei Pleșu a fost ministru al Culturii imediat după Revoluție (28 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991), în Guvernul Petre Roman, și ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Radu Vasile (29 decembrie 1997-22 decembrie 1999).

Ulterior, în perioada 2000 – 2004, a fost membru în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

A fost un susținător al președintelui Traian Băsescu, fiind consilier al acestuia în domeniul relațiilor internaționale în perioada 20 decembrie 2004 – 3 mai 2005.

De-a lungul timpului, Andrei Pleșu a luat numeroase premii pentru scrierile sale: Premiul pentru critică de artă al Uniunii Artiștilor Plastici, București, 1980; Premiul pentru eseu al Asociației Scriitorilor din București, 1980; Premiul pentru eseu al Uniunii Scriitorilor din România, București, 1994, Premiul pentru cea mai bună carte a anului (Limba păsărilor), Cluj-Napoca, 1994, sau Premiul Grupului pentru Dialog Social, București, 1999.

În anul 2000 a primit Ordinul Național „Serviciu Credincios” în grad de Mare Cruce.