Mihai Lucan, ironic la Poliție: „Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă”

mihai lucan
Foto: Captură YouTube / RiseProject

Medicul Mihai Lucan s-a prezentat la Poliţie luni dimineaţa, 1 ianuarie, pentru controlul judiciar. El este obligat să se prezinte aici de două ori pe săptămână.

Întrebat de jurnaliști despre noile acuzaţii, cele de tentativă de omor, care i se aduc după ce în timpul unei operaţii i-ar fi secţionat intenţionat artera renală unui pacient pentru a compromite alt doctor, el a răspuns ironic.

„Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă. La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am avut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experienţă în domeniu. De ce trebuie toate să fie făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu a fost făcut de mine”, a declarat pentru news.ro fostul şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

El a spus că acel transplant la care se face referire nu a fost făcut de el, ci de medicul Suciu, cel care îi aduce acuzaţiile. „E jocul mai mare decât pot eu să joc”, le-a mai spus Lucan jurnaliştilor.

Mihai Lucan este acuzat de alți colegi că era violent și îi lovea.

„Fiecare dintre noi am trecut prin astfel de momente. E vorba de şicane, de ameninţări şi de corecţii verbale şi fizice. Toţi am încasat de la Lucan câte un pumn, o palmă. În 2002 a fost primul meu contact fizic cu el. Atunci mi-a dat primul pumn. Am avut o colegă care a fost obligată să plece, n-a mai rezistat”, a povestit Silviu Moga, managerul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj (ICUTR), pentru adevarul.ro.

Silviu Moga a fost subalternul lui Mihai Lucan din 2002 şi până în 2017, când a fost numit manager al ICUTR în locul fostului său şef.

Doctorul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT pentru delapidare şi constituire de grup infracţional organizat și a fost plasat sub control judiciar.

Medicul și fiul său Ciprian Lucan, care este tot urolog, sunt acuzați de procurori că au făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care a fraudat Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca cu un milion de euro.

La percheziții, anchetatorii au găsit în locuința medicului Mihai Lucan bijuterii, ceasuri și aproape 600.000 de euro.

159 de oameni ar fi trebuit să fie operați gratuit la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. În schimb, ei au dat sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de euro către clinica privată a medicului Lucan.

Mai mult, Mihai Lucan a preluat un aparat dedicat bolnavilor de cancer pe care l-a transferat la clinica lui privată.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.