Mihai Chirica, primarul Iașiului: ”Fetele tinere și frumoase au ajuns să prostitueze. Băieții, săracii, muncesc pe te miri ce”

Mihai Chirica. Foto: Facebook

În cadrul unei analize sociale dezamăgitoare, primarul Iașiului, Mihai Chirica, a făcut câteva aserțiuni defăimătoare la adresa românilor care iau calea străinătății.

Chirica a vorbit de scalvia modernă în care par să se zbată românii din medii mai puțin favorizate care iau calea Diasporei.

„S-a decimat satul românesc, tânăra generație nu a venit la oraș, tânăra generație, din păcate, a părăsit țara și acum îi vezi cum fetele tinere și frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze și vedeți cum știrile se umplu cu români peste tot. Băieții, săracii, muncesc pe te miri ce că nu-l plătesc ca pe un italian sau ca pe un englez sau ca pe un neamț sau ca pe un francez”, a declarat edilul celui mai important oraș din Moldova.

Chirica și-a imaginat și un posibil interviu de angajare în țările unde românii caută o viață mai bună, departe de sărăcia domestică – ridicată la rang de ”politică de stat” în ultimii 30 de ani.

”Îl întreabă ‘Măi, ai diplomă?’, ‘N-am’, ‘Știi limba franceză?’, ‘Nu’, ‘Câte clase ai?’, vezi 8, în cele mai bune cazuri. ‘Nu am cum să-ți dau salariul minim din Franța, ție am să-ți dau salariul ăsta, dacă vrei, dacă nu, la revedere!’. Și uite așa îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreținem părinții, bătrânii și satele sunt abandonate”, a afirmat Mihai Chirica, primarul orașului Iași într-o intervenție televizată.

Chirica nu este primul funcționar ales care face afirmații defăimătoare la adresa tinerelor sau tinerilor care aleg să plece în afara țării, în căutarea unei vieți mai bune.

Ioan Rus și-a dat demisia din funcția de ministru al Transporturilor, în 2015, după ce a spus că românii plecați în afară au ”copiii golani și nevestele curve”.