Mihai Chirica, primarul din Iași, gafă de zile mari în discursul de Ziua Unirii Principatelor

mihai chirica
Mihai Chirica. Foto: Captură Digi 24

Mihai Chirica, primarul din Iași, a făcut o gafă de zile mari în timpul discursului pe care l-a ținut pe 24 ianuarie, cu ocazia Unirii Principatelor Române.

Primarul îi omagia pe Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria, și a vrut să spună că aceștia sunt „făuritorii Unirii”, însă a inversat silabele și a ieșit cu totul altceva.

„Astăzi am venit să vorbim cu pioșenie despre cei care s-au sacrificat pentru această națiune. Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand, Regina Maria, făuritorii urinii. Ei ne-au lăsat această mândră moștenire”, a spus Mihai Chirica la microfon, în timp ce se afla pe scenă, în fața a mii de ieșeni.

Pe scenă se aflau și fostul premier, Nicolae Ciucă, precum și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, reprezentanți ai cultelor din România și ai Armatei.

Miercuri, 24 ianuarie 2024, România a sărbătorit 165 de ani de la Unirea Principatelor Române în 1859.

@penaliiasului #Meme #MemeCut #iasi #primar #penal #mihai #chirica ♬ sunet original – Penalii Iasului
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.