Orașul din România în care azi s-au înregistrat – 22 de grade Celsius

Stația meteo Miercurea Ciuc a înregistrat astăzi, 14 decembrie, cea mai scăzută temperatură din acest sezon: – 22 de grade Celsius, anunță Știrile ProTV.

Această valoare a fost înregistrată în cursul dimineții de azi, după ce toată noaptea a fost senin și a fost foarte frig.

Și în alte localități din județul Harghita temperaturile au fost foarte scăzute, notează agerpres.ro:

– 19 grade Celsius la Joseni
– 17 grade la Odorheiul Secuiesc
– 16 grade la Toplița

Minima absolută a lunii decembrie în județul Harghita a fost de – 33 de grade Celsius. Această temperatură a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în anul 1998.

Iar cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată pe teritoriul României a fost – 38,5 grade Celsius. Temperatura a fost consemnată la Bod, în județul Brașov, pe 25 ianuarie 1942.

Cum va fi vremea de Crăciun

Însă chiar și această temperatură de – 38,5 grade Celsius înregistrată în România este departe de cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată pe Pământ.

Aceasta din urmă este de – 89,2 grade Celsius și a fost înregistrată la nivelul solului pe 21 iulie 1983 la stația sovietivă de cercetare Vostok din Antarctica.

Stația Vostok, cel mai friguros loc de pe Pământ. Foto: Todd Sowers LDEO, Columbia University, Palisades, New York (Wikimedia Commons)
Localizarea pe hartă a stației Vostok. Foto: NASA/User:Muriel Gottrop/User:Ningyou – NASA

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version