Orașul din România în care azi s-au înregistrat – 22 de grade Celsius

Stația meteo Miercurea Ciuc a înregistrat astăzi, 14 decembrie, cea mai scăzută temperatură din acest sezon: – 22 de grade Celsius, anunță Știrile ProTV.

Această valoare a fost înregistrată în cursul dimineții de azi, după ce toată noaptea a fost senin și a fost foarte frig.

Și în alte localități din județul Harghita temperaturile au fost foarte scăzute, notează agerpres.ro:

– 19 grade Celsius la Joseni
– 17 grade la Odorheiul Secuiesc
– 16 grade la Toplița

Minima absolută a lunii decembrie în județul Harghita a fost de – 33 de grade Celsius. Această temperatură a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în anul 1998.

Iar cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată pe teritoriul României a fost – 38,5 grade Celsius. Temperatura a fost consemnată la Bod, în județul Brașov, pe 25 ianuarie 1942.

Cum va fi vremea de Crăciun

Însă chiar și această temperatură de – 38,5 grade Celsius înregistrată în România este departe de cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată pe Pământ.

Aceasta din urmă este de – 89,2 grade Celsius și a fost înregistrată la nivelul solului pe 21 iulie 1983 la stația sovietivă de cercetare Vostok din Antarctica.

stația vostok antarctica
Stația Vostok, cel mai friguros loc de pe Pământ. Foto: Todd Sowers LDEO, Columbia University, Palisades, New York (Wikimedia Commons)
stația vostok antarctica
Localizarea pe hartă a stației Vostok. Foto: NASA/User:Muriel Gottrop/User:Ningyou – NASA

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.