Microsoft a întrerupt unele servicii. Sunt probleme majore pe marile aeroporturi și la alte companii. Wizz, Ryanair, Eurowings sunt în dificultate

FOTO: efes/Pixabay.com
FOTO: efes/Pixabay.com

Microsoft a anunțat vineri o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365, afectând întreprinderile și utilizatorii din întreaga lume, potrivit Le Figaro.

„Investigăm o problemă care afectează capacitatea utilizatorilor de a accesa diverse aplicații și servicii Microsoft 365”, a afirmat multinaționala americană într-o declarație publicată vineri dimineață. „Serviciile noastre sunt îmbunătățite pe măsură ce continuăm să luăm măsuri de atenuare”, a scris compania pe rețeaua socială X (fostul Twitter).

Mii de echipamente Windows se confruntă astăzi cu problema Blue Screen of Death (BSOD) la pornire, afectând bănci, companii aeriene, televiziuni, supermarketuri și multe alte întreprinderi din întreaga lume.

Aceasta scoate din funcțiune PC-urile și serverele afectate, forțându-le să intre într-o buclă de pornire de recuperare, astfel încât mașinile nu pot porni corect. Serviciul de securitate informatică CrowdStrike este utilizat pe scară largă de multe întreprinderi din întreaga.

Problema ar fi fost cauzată de o actualizare defectuoasă a furnizorului de securitate cibernetică CrowdStrike, potrivit publicației The Verge.

Sunt probleme din această cauză pe aeroporturi precum Schiphol din Amsterdam, Sydney, Berlin și multe din SUA. De asemenea, probleme au și unele companii aeriene.

Bursa din Londra a fost afectată de o problemă tehnică care a afectat platforma sa de difuzare a informațiilor către piață. Afișarea modificărilor din FTSE 100, principalul său indice, a fost întârziată la deschidere.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.