Mici trucuri care te pot ajuta atunci cand cumperi bilete de avion!

bilete avion

Daca la primele zboruri cumperi bilete de avion oarecum la intamplare, cu timpul iti dai seama ca, daca acorzi atentie unor mici detalii, ai sansa sa faci economii consistente. Indiferent daca trebuie sau nu sa calatoresti la o data fixa, exista diferite trucuri care iti pot fi de folos.

Iata-le pe cele mai simple, dar in acelasi timp si cele mai eficiente dintre ele!

Nu amana cumpararea biletelor pana in ultimul moment!

Regula e cat se poate de simpla: cu cat cumperi bilete avion mai aproape de ziua zborului, cu atat iti reduci sansele de a gasi oferte avantajoase. Desi toata lumea stie acest lucru, ai fi uimit sa vezi cati oameni comit totusi aceasta greseala elementara si, prin urmare, cheltuiesc bani in plus.

Asadar, daca ai sansa sa stii din timp data sau intervalul de timp in care vrei sa calatoresti, este preferabil sa nu lasi lucrurile pe ultima luna dinaintea zborului, deoarece in acest interval ai sanse minime sa mai gasesti vreo oferta avantajoasa. Apoi, cu cat se apropie mai mult data, cu atat sporeste si riscul de a nu mai gasi deloc locuri disponibile, ceea ce te face sa cumperi aproape la orice pret.

Uneori, graba strica treaba!

Faptul ca nu e indicat sa lasi lucrurile pe ultimul moment nu inseamna ca trebuie sa pici in extrema cealalta si sa iti iei bilete de avion cu peste o jumatate de an inainte de data calatoriei. In primul rand, nu stii cate se pot schimba in acest timp. Recent, pandemia de coronavirus a demonstrat ca, oricat de bine te-ai informa, e greu sa anticipezi ce se va intampla peste un numar atat de mare de luni.

Cele mai multe companii aeriene nu ofera reduceri decat cu doua, trei, cel mult patru-cinci luni inainte de calatorie. Atunci este, asadar, cel mai bun moment sa urmaresti ofertele si sa cumperi, indata ce ai gasit una pe placul tau!

Nu calatori atunci cand o face toata lumea!

Majoritatea covarsitoare a angajatilor isi iau concediu vara si, automat, calatoresc in iunie, iulie sau august. Apoi, multa lume calatoreste si in perioada sarbatorilor de iarna sau a Pastelui, uneori legat prin diferite excursii de ziua libera de 1 mai. Companiile aeriene sunt deplin constiente de acest fapt si, prin urmare, e greu de crezut ca vei gasi bilete de avion ieftine pentru aceste perioade.

In schimb, reducerile abunda de-a dreptul in lunile anului in care foarte putina lume porneste la drum. Este vorba indeosebi de intervalul februarie-martie si de lunile octombrie si noiembrie, cand vremea nu este tocmai prietenoasa si nici nu exista vreo sarbatoare majora.

Cauta sa zbori in mijlocul saptamanii!

Nu numai anumite luni ale anului sunt mai aglomerate decat altele, ci un fenomen similar se intampla si atunci cand vine vorba de zilele saptamanii. Astfel, persoanele care merg intr-un city break sau isi viziteaza familia aleg, de cele mai multe ori, sa plece joia sau vinerea si sa se intoarca duminica sau lunea.

Prin urmare, merita sa cauti bilete de avion pentru zboruri ce vor avea lor martea sau miercurea, cand angajatii nu calatoresc aproape deloc. Uneori, pot sa apara oferte interesante si pentru zilele de sambata.

Tine cont de aceste sfaturi si vei putea sa faci economii consistente! Daca zbori regulat, urmareste constant ofertele si descopera, la randul tau, alte trucuri care ar putea sa functioneze cand cumperi bilete avion!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.