3 mici afaceri de succes. Un tânăr și-a vândut telefonul și a cumpărat cireșe

antreprenor cireșe gem
Răzvan. Foto: Captură Știrile ProTV

Au renunțat la statutul de angajați și au pornit mici afaceri, pe cont propriu. Azi, după doi-trei ani de când au luat hotărârea, au reușit să-și dezvolte afacerea și se bucură de tot mai mulți clienți.

Este povestea a sute de tineri români care și-au pus în practică ideile de antreprenoriat.

Printre ei se numără și Răzvan, un tânăr prezentat de stirileprotv.ro care, în urmă cu doi ani, își începea mica afacere într-un sat din județul Mureș.

Și-a vândut telefonul mobil, a cumpărat cireșe și a făcut trei ceaune de dulceață.

Între timp, a absolvit Facultatea de Științe Economice, a reușit să-și facă dulceața cunoscută peste hotare, iar astăzi are un magazin care vinde clătite în centrul Clujului.

Răzvan a povestit că i-au trebuit multe zile până să învețe să facă clătita perfectă, “rotundă și frumoasă”.

Tot o afacere mică a pornit, în urmă cu doi ani, și Robert. Tânărul din București s-a apucat de confecționat papioane după ce și-a pierdut postul de director de vânzări.

A pornit afacerea cu papioane impulsionat de faptul că nu găsea niciodată o cravată pe gustul lui. Privind în urmă, nu regretă pierderea job-ului și spune în glumă că acum are “câte scaune de director vrea”.

O altă afacere care a cunoscut succesul în doar câțiva ani este și cea a lui Ioan. În 2012, omul își construia propriile sere de flori, în județul Alba, cu o investiție de 50.000 de euro. Astăzi, pe lângă flori, cultivă și legume, a dublat producția și implicit profitul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.