Mica Unire a bărbaților de la Iași. Nicio femeie nu a fost pe scenă: „Visul oricăror talibani”

FOTO: Ziarul de Iași
FOTO: Ziarul de Iași

Pe scena ridicată în Piața Unirii din Iași, de unde s-au ținut discursuri în timpul ceremoniei de comemorare a Unirii Principatelor Române, nu s-a aflat nicio femeie. Acest lucru a fost observat de scriitoarea Mihaela Miroiu, una dintre activestele pentru drepturile omului.

„Statul bărbaților fără femei. Visul oricăror talibani. Toți unul si unul. Urmează depuneri de coroane, fanfară, hora și plăcintele”, a scris Mihaela Miroiu pe contul ei de Facebook, semnalând cu ironie și faptul că miniștrii din guvernul Ciucă s-au așezat în spatele mai marilor Bisericii Ortodoxe, la o ceremonie în care e invocată încoronarea lui Alexandru Ioan Cuza, „știți voi, ăla care a promulgat legea secularizării averilor bisericești”.

La eveniment au participat câteva sute de oameni, iar în timpul discursurilor ținute de premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-au auzit huiduieli. Membrii PSD și PNL spun că de vină pentru aceste incidente au fost cei de la AUR, care au organizat o manifestație.

Potrivit Ziarul de Iași, un scandal a avut loc în fața Bisericii „Trei Ierarhi”, acolo unde oficialitățile în frunte cu premierul Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au mers să depună flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.