Metoda unui medic pentru a calma un copil: „Chem pe nenea să te strângă de gât”

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Un medic pediatru de la Spitalul Satu Mare este acuzat că a amenințat un copil în vârstă de 2 ani, care plângea în Urgențe, spunându-i că dacă mai plânge îl cheamă pe „nenea” să-l „strângă de gât”. Doctorul neagă acuzațiile, iar conducerea spitalului a început o anchetă.

Mama copilului în vârstă de 2 ani a ajuns cu cel mic la Urgența Spitalului din Satu Mare în noaptea de 29 spre 30 decembrie și a povestit întreaga întâmplare pe Facebook.

„<<Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât… dacă mai plângi îți mai dau o injecție>> – Spitalul Județean Satu Mare, 29.12.2019 – 30.12.2019 în jur de miezul nopții. Așa mi-a fost amenințat copilul de către doamna doctor de gardă și asistenta dânsei.

Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească. Doamna doctor, nu e prima data, dar este ultima.

Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital și nu este lângă copii. Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos deși eram șocată, furioasa și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva”, scrie mama copilului pe Facebook.

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar femeia a depus și o reclamație ulterior. Șefii spitalului au mai precizat că au discutat deja cu medicul acuzat, însă acesta neagă că ar fi folosit acele cuvinte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.