Metoda folosită de un român care a câștigat de 14 ori la LOTO

FOTO: Realitatea.net
FOTO: Realitatea.net

Ștefan Mandel, un economist român, a câștigat de 14 ori la loto, iar povestea sa a ajuns în presa din toată lumea.

Potrivit The Independent, Mendel, care s-a născut în 1934, a câștigat prima dată la loto la 30 de ani, când încerca să strângă bani pentru a pleca, alături de familia sa, din România comunistă.

Înainte să se stabilească în Australia, a locuit în Israel și în Statele Unite ale Americii.

Metoda pe care o aplica nu mai este legală chiar din cauza lui, după ce a reușit să câștige la Sydney 1,4 milioane de dolari. De asemenea, în 1992, în SUA, a reușit să încaseze 27 de milioane de dolari.

Acesta calcula numărul tuturor combinațiilor posibile care pot fi extrase, alegea loteriile unde jackpot-ul era de trei ori mai mare decât numărul posibil de combinații. De exemplu, pentru o extragere în care se aleg 6 numere din 40, ar însemna 3.838.380 de combinații.

Apoi strângea o sumă mare de bani pentru plăti fiecare combinație, cu ajutorul unor „investitori” care primeau o parte din câștig. După câștigul de 1,3 milioane de dolari, el a rămas cu 97.000 de dolari, iar restul a fost împărțiți cu „investitorii”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.