Metoda „Accidentul“. O femeie a murit după un telefon primit la miezul nopții

femeie bătrână
Foto: geralt / pixabay.com

O femeie de 64 de ani din satul Deleni, judeţul Vaslui, a murit după ce o persoană necunoscută a sunat-o şi a anunţat-o că nepotul ei a suferit un accident grav de mașină și că „are picioarele sfărâmate“, relatează adevarul.ro.

Femeia a fost sunată pe telefonul fix, cu puţin înainte de miezul nopţii, în noaptea de miercuri spre joi, 17 iulie.

Bărbatul a anunţat-o că nepotul ei, în vârstă de 16 ani, are nevoie urgentă de o operaţie care costă 20.000 de lei, în caz contrar riscând să rămână paralizat.

Pentru a fi şi mai convingător, el i-a dat la telefon un alt bărbat, spunând că acesta este medicul ce urmează să-i opereze nepotul.

Femeia s-a speriat foarte tare și l-a chemat pe soţul ei la telefon. În timp ce acesta vorbea cu escrocii, ea a ieşit afară şi s-a aşezat pe o bancă din faţa casei. La scurt timp, a căzut inconştientă, mai notează sursa citată. Când a găsit-o, soțul său a sunat la 112, dar echipajul medical nu a mai reuşit să facă nimic pentru salvarea femeii.

Joi, 18 iulie, rudele femeii au mers la Poliţie şi au depus o plângere. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au declanşat o anchetă.

Metoda „Accidentul” este una dintre cele mai răspândite escrocherii la telefon din România.

Inițial, escrocii sunau diferite persoane, în special oameni în vârstă, și se dădeau avocați sau reprezentați ai unor victime. Ei le spuneau bătrânilor că fiul sau fiica lor a provocat un accident și, ca să nu depună plângere la poliție, cereau sume mari de bani. Mulți oameni au fost păcăliți și le-au transferat hoților sumele cerute.

În urma unor anchete, s-a aflat că mulți dintre cei care îi sunau pe oameni făceau acest lucru din penitenciar, deși în mod normal nu au voie să folosească telefoane mobile la închisoare. Deși a început să fie folosită prin 2013, metoda „accidentul” continuă să facă victime și în prezent.

Foto: geralt / pixabay.com