Meteorologii anunță vremea neobișnuit de caldă în octombrie

toamna copaci frunze galbene

Foto: jane_botova / pixabay.com

Metorologii anunță că în luna octombrie va fi o vreme neobișnuit de caldă. Iată ce valori termice vor fi până pe 21 octombrie.

Săptămâna 23 – 30 septmbrie. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în general deficitar în restul teritoriului, cu precădere în sud-est.

Săptămâna 30 septembrie – 07 octombrie. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare.

Săptămâna 07 – 14 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 14 – 21 octombrie. Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, exceptând vestul şi nord-vestul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi uşor excedentar.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version