Meteorologii anunță vreme extrem de rece și în următoarele zile

Cum va fi vremea de Crăciun FOTO: Joshua_seajw92/Pixabay.com
Cum va fi vremea de Crăciun FOTO: Joshua_seajw92/Pixabay.com

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rece până miercuri. Se așteaptă în următoarele zile temperaturi scăzute pentru această perioadă, brumă și ninsori în special la munte.

Noua informare meteo a fost transmisă luni și a prelungit perioada de vreme rece despre care ANM a vorbit la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, până miercuri dimineață, la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Temporar la munte va ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.

Luni, local și temporar vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vremea se va menține în Capitală deosebit de rece pentru această dată cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul a 11 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2 și 4 grade, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit ANM, cerul va fi mai mult noros, iar pe parcursul zilei de marți, trecător va ploua slab.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.