Meteorologii anunță vreme deosebit de rece în toată țara

umbrelă frig toamnă vremea pe 15 zile
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au transmis o informare deosebit de rece pentru toată țara. Aceasta va intra în vigoare de luni seara.

Conform informării, în intervalul 11 aprilie, ora 21:00 – 12 aprilie, ora 9:00, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara. În regiunile intracarpatice, local în Moldova şi în zona subcarpatică a Munteniei şi Olteniei, temperaturile minime vor fi preponderent negative şi se va produce brumă.

Duminică a nins abundent în mai multe județe din țară, precum Suceava, Harghita sau Prahova.

De asemenea, meteorologii au emis și o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului care vizează estul, sud-estul şi sud-vestul ţării, precum şi zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, valabilă pe parcursul zilei.

Până luni la ora 21:00, în estul, sud-estul şi sud-vestul ţării va fi Cod galben, iar, local şi temporar, vântul va avea intensificări şi va sufla cu viteze de 55 – 60 km/h, iar în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei rafalele vor depăşi 70 km/h.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.