Meteorologii anunță ploi și vijelii începând de astăzi

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii au emis luni o avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru mai multe județe ale țării. Avertizarea este valabilă de luni, 3 septembrie, ora 15:00, până mâine, 4 septembrie, ora 23:00.

În acest interval, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana și local în Oltenia și vestul Transilvaniei.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Sunt vizate județele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Sibiu, Sălaj, Timiș și Vâlcea.

„În celelalte regiuni, cu precădere în zonele de munte, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în intervale scurte de timp”, transmit meteorologii.

Meteorologii spun că un ciclon care s-a generat în zona Mării Adriatice se apropie de România. Țările din zonă sunt deja sub coduri galbene și portocalii de instabilitate atmosferică.

Acest ciclon se extinde către estul și sud-estul continentului european. Ar putea apărea averse cu caracter torențial, descărcări electrice și căderi de grindină.

FOTO: Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.