Meteorolog: Concediul de vară s-ar putea prelungi cu încă o lună

vară căldură femeie caniculă vremea pe 15 zile
Foto: Bob_Dmyt / pixabay.com

Meterologii spun că, potrivit statisticilor, de la jumătatea lunii iulie și până cel puțin la jumătatea lunii septembrie, vremea ar putea să fie frumoasă și bună pentru vacanțe.

„O veste bună pentru concedii este faptul că în ultimii ani septembrie a ținut să fie mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă. (…)

Iarăși o veste bună pentru concedii este faptul că în ultimii ani, septembrie a ținut să fie mai degrabă ultima lună de vară, decât prima lună de toamnă.

De ce vă spun să nu ne planificăm concediile în funcție de aceste estimări sezoniere? Pentru că estimările pe durate lungi de timp se fac practic pentru medii. Deci pentru temperatura medie și eventual pentru cantitatea maximă estimată de precipitații. Asta nu dă o informație foarte utilă.

Dar, repet, statistica ne spune că după jumătatea lunii iulie, spre jumătatea lui septembrie cel puțin, ar trebui să fie perioade mai lungi cu vreme mai stabilă.

”, a declarat directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, la Digi24.

Meteorologul a mai spus că în următoarele patru săptămâni vor mai fi episoade cu temperaturi foarte ridicate, urmate de instabilitate atmosferică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.