Meteo. Cum va fi vremea până pe 31 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor coborî extrem de multe în următoarele zile, iar începând cu 26 ianuarie e posibil să apară precipitații mixte în majoritatea regiunilor.

Potrivit Agerpres.ro, în Banat, vremea se va menține rece până în jurul datei de 25 ianuarie, iar media temperaturilor diurne urmând a fi între -2 și 2 grade Celsius, iar nopțile vor deveni local geroase, cu valori cuprinse între -10 și -6 grade Celsius. Apoi este estimată o creștere a temperaturilor către valori pozitive ziua, în medie de 2 – 3 grade și minime nocturne de -6 pana la -3 grade, regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii ianuarie. Vor fi fulguieli pe arii restrânse în data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește în cea de-a doua saptamână de prognoză, în special în perioada 24 – 26 ianuarie.

Transilvania. În această săptămână, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în cursul nopților, când minimele vor fi în medie de -17 până la -10 grade Celsius. La amiază temperaturile se vor menține negative, cu maxime de -5 până la -3 grade. Pentru partea a doua a intervalului, este estimată o încălzire ușoară și treptată a vremii, astfel că sunt de așteptat valori medii de -2 până la un grad ziua și -12 până la -8 grade Celsius noaptea. După data de 20 ianuarie va crește probabilitatea pentru ninsori slabe, temporare.

Maramureș. Vremea se va menține rece, local geroasă în cursul nopților, când minimele vor fi în medie de -12 până la -8 grade. La amiază temperaturile se vor menține negative, cu maxime de -4 până la -2 grade Celsius. Pentru partea a doua a intervalului de referința, este estimată o încălzire ușoară și treptată a vremii, astfel că sunt de așteptat valori medii de -2 până la 2 grade ziua și -8 până la -4 grade Celsius noaptea.

Dobrogea. Va trece printr-un val de ger. La amiază se vor întregistra în medie -4 până la -2 grade Celsius, iar nopțile vor deveni geroase în cea mai mare parte a regiunii, cu minime de -12 până la -8 grade Celsius, medie regională. După data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi în creștere ușoară și treptată până la valori medii de -2 până la 2 grade ziua și -8 până la -4 grade Celsius noaptea. La începutul intervalului de referință vor fi ninsori slabe, pe arii restrânse, iar probabilitatea pentru precipitații va crește apoi în jurul datei de 26 ianuarie.

Moldova. O vreme deosebit de rece va caracteriza prima săptămână a intervalului, astfel că la amiază se vor înregistra temperaturi negative, în medie de -6 până la -4 grade Celsius. Nopțile vor deveni geroase în toată regiunea, iar minimele vor fi de -14 și -10 grade, medie regională. O creștere ușoară și treptată a temperaturilor se va produce în a doua parte a intervalului, astfel că sunt estimate valori, în medie regională, de -3 pana la 2 grade ziua si -9 pana la -6 grade noaptea. Ninsori slabe se vor semnala pe arii restrânse la începutul intervalului și, posibil, în perioada 24 – 26 ianuarie.

Muntenia. Regimul termic al primei săptămâni de prognoză va fi caracterizat de valori foarte scăzute, cu medii regionale ale maximelor de -7 până la -2 grade Celsius și ger noaptea în toată regiunea, minimele urmând a fi de -16 până la -11 grade Celsius. O încălzire ușoara și treptată a vremii se va produce după data de 25 ianuarie, astfel ca temperaturile diurne sunt estimate a ajunge la valori medii de -2 până la 2 grade, iar cele nocturne vor fi de -12 până la -7 grade Celsius.

Oltenia. Noaptea și dimineața temperaturile vor fi de -13 până la -9 grade Celsius. La amiază temperaturile vor fi preponderent negative, cu maxime de -3…0 grade Celsius. Pentru partea a doua a intervalului de referință, este estimată o încălzire ușoara și treptată a vremii, astfel că sunt de așteptat valori medii de 0 până la 3 grade ziua și -8 până la -4 grade Celsius noaptea.

Crișana. Prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de o vreme rece, în special dimineața și noaptea când local va fi ger, iar minimele termice vor fi în medie de -10 până la -6 grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 1 grad, medie regională. Apoi se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, fiind de așteptat valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime de 2 – 4 grade și minime de -6 până la -4 grade Celsius, medie regională. Vor fi ninsori slabe pe arii restrânse în data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește în cea de-a doua săptămână de prognoză, în special în perioada 24 – 26 ianuarie.

La munte. Vor fi maxime termice de -10 până la -8 grade Celsius și minime de -18 Celsius până la -13 grade, în medie. După data de 25 ianuarie, temperaturile vor fi în creștere ușoară și treptata până la valori medii de -7 până la -2 grade ziua și -12 până la -8 grade Celsius noaptea.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în agricultură, cu cazare asigurată. Într-un an, 2 oameni pot strânge bani de o casă
Zăpada închide drumuri și școli. Cum va fi vremea în zilele următoare
Schimbare pentru șoferi. Viteza maximă prin localități ar putea fi modificată

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.