Meteo. Aproape toată țara este sub cod galben de furtuni

FOTO: StockSnap/Pixabay
FOTO: StockSnap/Pixabay

Două atenționări de cod galben au fost emise de meteorologi, astăzi, pentru aproape toată țara. Prima avertizare este valabilă pentru astăzi, între orele 13:00 și 18:00 și vizează zonele montane, cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, nordul Olteniei și nordul Munteniei.

Meteorologii spun că în aceste zone sunt posibile perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 de litri pe metru pătrat și izolat 40…50 de litri pe metru pătrat.

Cea de-a doua avertizare intră în vigoare de la ora 18:00 și expiră mâine dimineață, la ora 06:00. Sunt vizate județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Prahova, Giurgiu, Buzău, Călărași, Brăila, Vrancea, Ilfov și municipiul București.

În aceste județe sunt posibile perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.