Meseriile care le expun pe femei la un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer ovarian

coafeză

Foto: alexkrasovsky / pixabay.com

Coafezele, cosmeticienele și femeile care lucrează în construcții și în industria textilă ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta cancer ovarian, sugerează un nou studiu, relatează Sky News.

De asemenea, un risc mai mare ar putea prezenta și cele care lucrează în vânzări, retail și contabilitate, potrivit unui nou studiu publicat în jurnalul științific „Occupational and Environmental Medicine”.

Dar autorii studiului au subliniat că „deducțiile din rezultate sunt limitate”. Ei au arătat că este nevoie de mai multe studii pentru a examina legăturile dintre riscul de cancer ovarian și diferite ocupații.

Cercetătorii, conduși de cadre universitare de la Universitatea din Montreal din Canada, au asociat ocupațiile cu riscul de cancer ovarian. Ei au examinat datele a 491 de femei canadiene cu cancer ovarian, comparându-le cu 897 de femei sănătoase.

Ei au comparat aceste date și cu matricea canadiană de expunere la locul de muncă pentru a examina eventualele expuneri la locul de muncă (de exemplu, dacă este mai probabil să intre în contact cu o anumită substanță chimică în timpul lucrului).

După ce au luat în considerare factorii potențial influenți, au descoperit că unele locuri de muncă pot fi legate de un risc crescut de îmbolnăvire.

Astfel, femeile care au lucrat pe posturi de coafeză sau cosmeticiană păreau să aibă un risc de 3 ori mai mare de a dezvolta cancer ovarian. Totodată, femeile care au muncit în construcții au prezentat un risc de aproape 3 ori mai mare de a face boala.

Angajatele din magazine și cele care au lucrat în vânzări au avut un risc crescut cu 45%, în timp ce croitoresele păreau să aibă un risc crescut cu 85%.

Și femeile care au lucrat în contabilitate timp de un deceniu au prezentat un risc de 2 ori mai mare de a face boala.

Cercetătorii au explicat că este mai probabil ca femeile care au un risc mai mare să fie expuse la o serie de „agenți”, inclusiv talc cosmetic, amoniac, peroxid de hidrogen, praf din păr, fibre sintetice, fibre de poliester, coloranți organici, pigmenți și înălbitori.

„Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua posibilele pericole pentru lucrătoare și pentru ocupațiile deținute în mod obișnuit de femei”, au precizat autorii.

Foto: alexkrasovsky / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version