Meseria care are cea mai mare căutare în România acum

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Una dintre cele mai mari platforme online de anunțuri online din România, OLX.ro, a făcut un studiu cu privire la ofertele de lucru ale angajatorilor pentru români. Cea mai căutată ocupație a momentului în România de către angajatori este șoferul. Foarte repede se angajează și bonele sau menajerele.

„Şoferi – servicii auto- curierat” este categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile la secţiunea „Locuri de muncă”. Nevoia mare de personal în acest domeniu a fost constantă în ultimul an şi jumătate, având în vedere că în aproape toate lunile această categorie a adunat cele mai multe anunţuri de angajare de pe OLX, cu excepţia lunii ianuarie 2017, când cele mai multe joburi vacante erau la categoria „muncă în străinătate”.

La categoria „șoferi-servicii auto-curierat”, domeniul cu cele mai multe anunţuri de angajare scoase la concurs pe platforma online, datele arată că durata medie a închiderii unui anunţ este de 21 de zile.

Cel mai rapid, angajatorii îşi găsesc candidaţi pentru bone-menajere (unde timpul mediu de ocupare al unui loc de muncă vacant este de 12 zile), casieri – lucrători comerciali (15 zile), evenimente şi divertisment (16 zile) şi personal administrativ – secretariat (17 zile).

În prima jumătate din 2018, pe locul doi în topul celor mai populare categorii de locuri de muncă scoase la concurs de către angajatori s-a aflat categoria „ingineri-meseriaşi-constructori”. „Munca în străinătate” şi „personal hotelier – restaurant” sunt alte două categorii cu un număr semnificativ de anunţuri, urmate de secţiunile „bone-menajere” şi „casieri- lucrători comerciali”.

Cel mai greu de găsit sunt candidaţii pentru joburile disponibile la secţiunea „IT – Telecomunicaţii”, unde timpul mediu de închidere al unui anunţ ajunge la 52 de zile.

Deficitul mare de personal din acest sector, dar şi pachetele salariale generoase oferite de angajatori fac dificilă recrutarea de candidaţi, ceea ce se reflectă şi într-o prelungire a procesului de recrutare.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com