Mesajul unui preot pentru o fetiță care poartă pantaloni: „Mare pericol”

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Răspunsul preotului Nicolae Tănase, dintr-o conferință, a stârnit polemici pe rețeaua socială Facebook. Acesta a spus că fetele care se îmbracă în pantaloni ar putea rămâne nemăritate.

„Fetița mea cea mare are 11 ani. Poartă doar pantaloni pentru că nicio altă fată de la școală nu poartă fustă. Eu, ca mamă, cum să o conving? Pentru că răul va crește”, e întrebarea pe care o pune o mamă îngrijorată preotului.

Preotul i-a transmis că fetița și-ar putea pierde din feminitate și nu va mai atrage „băieți”.  „Fetița dumneavoastră este în pericol să rămână nemăritată. De ce? Pentru că băieții zdraveni la cap iubesc fete, nu băieți.

Ori dacă o fată se poartă numai în pantaloni ori foarte des în pantaloni, practic în îmbrăcăminte bărbătească, pierde din caracterele feminine, caracterele fineții ei. Și atunci problema pantalonilor la femei sau problema îmbrăcămintei femeiești la bărbați nu se pune că am eu ceva cu pantalonii tăi. Problema este că pierzi din feminitate.

Foarte greu va fi de tine. Pierzi! Și nu o să mai atragi băieți. O să atragi din ăștia nezdraveni. Nenorocirea vine dinăuntrul tău. Întrebarea este dacă înțelegi că tu ești sexul fin”, i-a transmis preotul mamei. Clipul postat pe Facebook a strâns peste 200.000 de vizualizări și 1.700 de redistribuiri.

Subiectul pantalonilor a mai fost tratat de un alt preot, Calistrat Chifan, de la mănăstirea Vlădiceni, din Iași. Predica sa a devenit virală pe Facebook anul trecut.

Acesta vorbește despre un preot care dojenește o femeie care a intrat în pantaloni în biserică.

„Şi eu i-am spus doamnei, când mi-a povestit, de ce nu i-ai spus aşa: «Părinte, ia umblă mata cu cotonoagele goale iarna, să vezi cum e când eşti bolnav şi mai ales ca femeie să ai probleme, cum e când te vâjâie gerul la picioare! Şi atunci să vii si îmi dai mie sfaturi!»”, i-a spus părintele enoriașei sale.

Apoi, preotul Calistrat Chifan a povestit și despre părintele Arsenie Papacioc, care a trăit la malul mării și „stătea de dimineață până seara și miruia femei în costum de baie”.

„Căci veneau oamenii direct de la plajă. Îşi spuneau: «Hai să dăm un pomelnic că tot suntem aici!» Şi îi spuneau părintelui: «Părinte, vă rugăm să ne iertaţi, suntem aici la plajă, nu ne-am mai schimbat, am vrut doar să dăm un pomelnic!» sau «Suntem aici la tratament, ne iertaţi că venim aşa!» (…) Îi miruia, îi binecuvânta, le lua pomelnicul şi omul se ducea în treaba lui la plajă sau la tratament!”, povestea preotul Calistrat Chifan, într-o predică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.