Mesajul unui medic român din Marea Britanie, după ce s-a vaccinat anti-COVID

corina ichim
Sursa: Facebook

Corina Ichim, medic chirurg în Marea Britanie, a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook la scurt timp după ce a primit vaccinul anti-coronavirus.

Ea lucrează la spitalul Salford Royal NHS Foundation Trust din Manchester, unde a fost vaccinată în data de 12 decembrie.

„Dragi colegi și prieteni,

Aș dori să vă încurajez cu privire la mult prea controversatul Vaccin anti Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech.

Am primit prima doză pe 12 Decembrie la Ora 11.00 (acum 48 ore) și în afară de o neobișnuită stare de euforie, nu am manifestat nici un alt efect advers.

Sper să vă conving că merită considerație și să contrazic zvonurile mincinoase de campanie negativă. Vaccinul va fi cu adevărat eficient dacă îl facem cu toții și scădem incidența transmiterii virusului”, a scris Corina Ichim pe Facebook, potrivit ziarmm.ro.

Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-COVID în data de 7 decembrie, care a fost numită „Ziua-V” de Matt Hancock, secretarul pentru Sănătate din această țară.

El a spus că acest act simplu de vaccinare este „un tribut adus cercetării științifice, ingeniozității umane și eforturilor depuse de numeroase persoane”.

„Ziua de astăzi marchează începutul luptei împotriva acestui inamic comun, coronavirusul”, a mai declarat secretarul pentru Sănătate.