Mesajul Simonei Halep pentru Bianca Andreescu, după ce canadianca a câștigat US Open

Simona Halep i-a transmis un mesaj jucătoarei de tenis de origine română Bianca Andreescu, după ce aceasta a câștiga finala US Open, unde a învins-o pe americanca Serena Williams.

„Felicitări, @Bandreescu pentru o performanță incredibilă și pentru primul tău titlu de grand slam! România este foarte mândră de tine”, a scris Simona Halep pe Twitter.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, a câștigat finala US Open, după ce a învins-o pe Serena Williams în două seturi, scor 6-3, 7-5.

Victoria tinerei canadience poate fi considerată o surpriză uriașă, mai ales deoarece în urmă cu un an nici măcar nu intrase în TOP 100 WTA, iar până acum nu jucase nicio semifinală de Grand Slam.

La US Open 2019, Bianca Andreescu a învins numeroase jucătoare de top înainte de a o întâlni în finală pe Serena Williams: Caroline Wozniacki, Taylor Townsend, Elise Mertens și Belinda Bencic.

Bianca Andreescu a devenit prima jucătoare de tenis din Canada ce a câștigat un titlu de Grand Slam la simplu.

Andreescu și Williams s-au întâlnit în urmă cu o lună și în finala de la Toronto, Canada, pe care tot Andreescu a câștigat-o după ce Williams a abandonat din cauza unor probleme de sănătate.

Bianca Andreescu a urcat acum pe locul 5 în clasamentul WTA, în vreme ce Simona Halep a coborât pe 6.

Bianca Andreescu s-a născut în Mississauga, Ontario, Canada. S-a mutat apoi în țara natală a părinților, România, și a început să joace tenis la vârsta de 7 ani. Ulterior, s-a mutat înapoi cu familia în Canada, unde a continuat să se antreneze.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.