Mesajul șefului Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă: Șomeri, stați acasă! Vă sunăm noi!

escrocherii la telefon
Foto: Tony Alter (Flickr)

Emanuel Victor Picu, șeful Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, a declarat că se lucrează la o procedură prin care șomerii să fie sunați de funcționari, evitând deplasarea acestora la sediile instituției.

“Nu va fi doar online, ci și prin telefon, pentru că unii nu au email. La telefon li se va pune o serie de întrebări să putem verifica. Va fi un chestionar asumat de funcționarul care îl va interoga pe șomer. Aceeași procedură va fi și pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Picu, pentru HotNews.ro.

Cu toate că pandemia de coronavirus a impus restricții importante ale circulației persoanelor în această perioadă, există încă români care merg la sediile ANOFM. De ce? Așa spune legea!

”În legea 76 (din 2002 n.r.) scrie că lunar trebuie să se prezinte fiecare șomer pentru a i se face mediere, consiliere, în căutarea unui loc de muncă. I se punea o viză. Aceasta a fost suspendată”, a mai spus șeful ANOFM.

”După ce se vor lua măsurile, probabil, de a sta obligatoriu acasă, nu vor mai veni”, a adăugat el, completând că tot personalul instituției va obține semnătura electronică, pentru a putea lucra de acasă.

În prezent, call-center-ul instituției are opt linii, însă acestea sunt insuficiente, mai ales că numărul cetățenilor care intră în șomaj tehnic în aceste zile crește de la o zi la alta, odată cu suspendarea activității în marile fabrici ale țării.

Angajatorii sau angajații care doresc să obțină informații suplimentare cu privire la acordarea șomajului tehnic pot apela: 021/4444-000, număr cu tarif normal.