Mesajul Papei pentru atei: ”Nu trebuie să crezi în Dumnezeu ca să ajungi în Rai”

În timp ce Biserica Ortodoxă din România încă urmează o linie tradiționalistă, șeful Bisericii Catolice continuă să își expună opiniile progresive, precizând într-o scrisoare deschisă că necredincioșii vor fi iertați de Dumnezeu dacă și-au urmat conștiința în timpul vieții.

”M-ați întrebat dacă Dumnezeul creștinilor îi iartă pe cei care nu cred și care nu caută credința. Încep prin a spune – și aceasta este ideea fundamentală – că mila lui Dumnezeu nu are limite dacă mergi la el cu inima sinceră. Important este ca oamenii care nu cred în Dumnezeu să își urmeze conștiința”, a scris Papa Francisc într-o scrisoare-răspuns către fondatorul ziarului ”La Repubblica”, Eugenio Scalfari, care nu este romano-catolic.

”Păcatul, chiar și pentru cei care nu au credință, apare când oamenii nu își urmează conștiința”, a mai spus Papa, citat de ziarul „The Independent„.

Aceste comentarii ale Suveranului Pontif sunt cea mai recentă dovadă a încercărilor acestuia de a deschide cât mai mult poarta Bisericii Catolice, care fusese oarecum închisă de predecesorul său, conservatorul Benedict al XVI-lea.

”Papa Francisc este și el un conservator”, a scris Robert Mickens, corespondentul de la Vatican al publicației catolice ”The Tablet”, adăugând: ”Însă, arată că este deschis către un dialog mai complex cu lumea”.

În urmă cu doar câteva luni, liderul Bisericii Catolice a arătat o atitudine mai progresivă și asupra sexualității, întrebând: ”Dacă un om este gay și îl caută pe Dumnezeu, cine sunt eu să îl judec?”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: