Mesajul mamei unui tânăr torturat și ucis de ruși pentru Putin: „Uită-te la mine. Ticălosule! Sufletul meu plânge”

bucha
Galyna Matyoshko. Foto: Captură ABC News (YouTube)

În Bucha, un oraș aflat la 20 de kilometri de capitala Kyiv, s-au petrecut unele dintre cele mai teribile atrocități din războiul din Ucraina. Crimele împotriva civililor ucraineni au fost descoperite după retragerea armatei ruse. Unii civili au fost găsiți executați, având mâinile legate la spate.

În subsolul unei locuințe din Bucha, echipa de televiziune a ABC News a văzut trupurile a 5 bărbați care par să fi fost torturați, iar apoi uciși de ruși.

Serhiy, fiul Galynei Matyoshko, este unul dintre cei uciși. Femeia se află acum la o mănăstire din zonă.

„Pentru ce? Nu vă puteți imagina această durere. Sufletul meu plânge. Vreau ca toată lumea să afle și să știe că s-a întâmplat”, a spus femeia, care nu poate înțelege de ce fiul său a fost ucis.

„Rusia susține că aceste lucruri nu s-au întâmplat. Ce i-ai spune lui Vladimir Putin?”, a întrebat-o reporterul ABC News.

„Uită-te la mine. Uită-te la mine, idiotule. Uite ce ne-ai făcut. Care e vina noastră? Cu ce am greșit? De ce plâng în casa unui străin, fără să mai am o casă la care să mă întorc? Ticălosule! Până la urmă nu suntem inamici, suntem oameni, suntem muncitori. Lăsați-ne în pace, plecați! Noi nu venim la voi!”, a răspuns Galyna.

„Aveți copii. Dacă și lor li s-ar întâmpla același lucru? Iar poporul nostru ar veni și v-ar spune „e totul fals”? I-ați crede?”, a completat ea.

Autoritățile ucrainene spun că, până acum, au dezgropat 403 cadavre în Bucha și peste 1.200 în zona capitalei Kyiv.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.